Ga verder naar de inhoud

Nieuwe werkateliers gepland in Merksem en Wijnegem

26 oktober 2022

Na het succes van het werkatelier in Deurne, rond de E313 ter hoogte van het Rivierenhof, liggen nu ook de datum en locatie voor de werkateliers in Merksem en Wijnegem vast. Tijdens deze werkateliers gaan we samen met bewoners en vertegenwoordigers van lokale organisaties in gesprek om zo veel mogelijk lokale kennis mee te nemen in het onderzoek naar het best mogelijke scenario voor De Nieuwe Rand.

Op 18 oktober heeft Deurne de spits afgebeten met het eerste werkatelier in het kader van het onderzoek naar De Nieuwe Rand. Een 30-tal deelnemers, verspreid over vier werktafels, beschreef de kansen en bedreigingen waarmee het Rivierenhof en de woonwijken ten zuiden van de E313 vandaag geconfronteerd worden. Daarna bekeken ze samen met de onderzoekers wat goed en minder goed zou kunnen zijn aan de heraanleg van de E313 op -1 (ondergronds) of op +1 (het niveau van vandaag). Daarbij werd gevraagd wat voor de deelnemers belangrijk is op vlak van uiteenlopende aspecten zoals geluid, natuur, verkeersveiligheid, lokale fietsroutes enz.

De volgende werkateliers zullen doorgaan in Merksem en Wijnegem. Tijdens beide momenten bekijken we wat de aanleg van een nieuwe, ondergrondse weg (werknaam A102) zou kunnen betekenen voor de betrokken gebieden. Tegelijk onderzoeken we wat het project kan betekenen voor de omgeving op vlak van leefkwaliteit, klimaatvriendelijkheid en duurzame mobiliteit. We bekijken ook wat we kunnen doen om groengebieden zoals bv. Oude Landen, het Fort van Merksem en Ertbrugge te versterken.

Denk je graag met ons mee over de A102 en omgeving tussen A12/E19 en Bredabaan, kom dan naar het werkatelier in Merksem en schrijf je voor 20 november in via deze link Het werkatelier vindt plaats op 21 november van 19.00 tot 21.30 uur in het Fort van Merksem, Fortsteenweg 120, 2170 Merksem.

Denk je graag met ons mee over de A102 en omgeving ter hoogte van de Bisschoppenhoflaan, Houtlaan en rondpunt Wommelgem? Kom dan naar het werkatelier in Wijnegem en schrijf je voor 12 december in via deze link Het werkatelier vindt plaats op 13 december van 19.00 tot 21.30 uur in het Gasthuis, Turnhoutsebaan 199, 2110 Wijnegem.

Misschien spreken deze werkateliers je minder aan. Geen nood. We organiseren de komende maanden nog werkateliers. Meld je alvast aan of houd de website in de gaten en van zodra de volgende datum bekend is, brengen we je op de hoogte.

Mede mogelijk gemaakt door