Ga verder naar de inhoud

Gouverneur bezoekt 5e Ringdag in Provinciehuis

28 maart 2024

Wil je weten hoe het staat met De Grote Verbinding? Wat is De Nieuwe Rand en hoe kunnen we er voor zorgen dat we onze verplaatsingen in de toekomst duurzamer en dus slimmer maken? Voor antwoorden op deze vragen konden geïnteresseerden terecht op de 5de Ringdag in het Antwerpse provinciehuis.

De vijfde editie van de Ringdag, gehouden op 16 maart in het Antwerpse provinciehuis, trok veel belangstelling. Bezoekers konden tijdens de Ringdag de stand van zaken rondom de Oosterweelverbinding bekijken, vragen stellen aan ontwerpers en projectleiders, en inzicht krijgen in de plannen voor een groenere, gezondere, vlottere, en veiligere nieuwe Ring. Ook was er aandacht voor de tijdelijke Bypass om het verkeer vloeiend te houden tijdens de afbraak van het viaduct van Merksem.

Er was een expo te bezoeken met een stand van zaken over:

  • hoe de Antwerpse Ring rond wordt gemaakt met de Oosterweelverbinding;
  • hoe er met de Ringparken overkapt zal worden waar dat kan, buurten verbonden worden en de Antwerpse regio leefbaarder gemaakt wordt;
  • hoe er ook een Ring rond de stad gemaakt zal worden met het Noordelijk Haventracé;
  • wat er gedaan wordt om in te zetten op modal shift, zodat verplaatsingen slimmer en duurzamer worden (oa. Scheldebrug);
  • hoe dit alles gedaan wordt in nauwe samenwerking met elkaar.

De dag bood verder gelegenheid voor "Ringbabbels" met diverse gasten, waaronder vertegenwoordigers van Natuurpunt, burgercollectief stRaten-generaal, en de burgervereniging Ringland.

Gouverneur Cathy Berx -en voorzitter van De Nieuwe Rand- ging ’s ochtends zelf een kijkje nemen in aanwezigheid van Antwerps schepen voor mobiliteit Koen Kennis, intendant Alexander D’Hooghe en de burgerbewegingen: Manu Claeys voor stRaten-generaal en Peter Vermeulen voor Ringland.

Nieuws

Mede mogelijk gemaakt door