Ga verder naar de inhoud

De Nieuwe Rand zet telramen in voor verkeerstellingen in Stabroek, Hoevenen, Kapellen en Ekeren

23 augustus 2023

Een deelonderzoek van De Nieuwe Rand bekijkt of en hoe de Nx - een mogelijk nieuwe weg tussen de N11 en de A12 - de mobiliteit en de leefbaarheid in de omgeving van Stabroek, Hoevenen, Kapellen en Ekeren kan verbeteren. Om het onderzoek te ondersteunen, plaatsen we in het najaar 20 telsensoren bij bewoners in de omgeving.

Telramen
Via verkeerstellingen wil het projectteam van De Nieuwe Rand een goed beeld krijgen van de verkeersdruk in de omgeving van Stabroek, Hoevenen, de westelijke kant van Kapellen en het noorden van Ekeren. Voor deze tellingen maakt het projectteam gebruik van telramen. Dat zijn toestellen die we kunnen bevestigen aan een raam en dan volautomatisch het aantal voetgangers, fietsers, auto’s en vrachtwagens tellen die passeren. De gegevens die we op deze manier verzamelen, leveren belangrijke informatie voor het project van De Nieuwe Rand in het onderzoek naar een mogelijk nieuwe weg, de Nx.

Wat is de planning
Vanaf 24 augustus kunnen inwoners van Stabroek, Hoevenen, Kapellen en Ekeren zich inschrijven om een telraam aan hun raam te bevestigen. Uit de inschrijvingen maakt het projectteam een selectie van 20 locaties, strategisch gespreid over de gemeenten. Ten laatste op 3 oktober 2023 krijgen de geïnteresseerden een bericht of ze geselecteerd zijn of niet. Deelnemers die geselecteerd zijn krijgen op hun thuisadres een toestel dat ze in een drietal minuten zelf kunnen plaatsen aan de hand van een eenvoudige handleiding. De tellingen beginnen op 16 oktober en duren zes maanden.

Meer info
Via telraam.net vind je meer informatie, ervaringen, veelgestelde vragen en extra uitleg over het gebruik van telramen. Heb je specifieke vragen? Stuur een mailtje naar denieuwerand@telraam.net .

Interesse?
Heb je zelf interesse om een telsensor bij je thuis te plaatsen en woon je in Stabroek, Hoevenen, de westelijke kant van Kapellen of het noorden van Ekeren? Stel je vóór 25 september 2023 kandidaat via deze link. Op de kaart kan je zien binnen welk gebied we locaties zoeken.

Nieuws

Mede mogelijk gemaakt door